Evenementmanagement

Eventmanagement begint zodra mensen hun huis verlaten om naar een evenement te reizen. Voorafgaand aan het evenement bestuderen crowd professionals hun publiek. Tegen de tijd dat bezoekers hun voordeur verlaten, hebben deze professionals een goed idee wie er naar hun evenement komt, met welk vervoersmiddel bezoekers komen en via welke route bezoekers reizen. Maar pas tijdens het evenement komen crowd professionals erachter of hun hypotheses over de samenstelling van het publiek, de mix van vervoersopties, publiekstrekkers in het programma, het gedrag van het publiek en het weer kloppen. 

Hoe eerder crowd professionals hun aannames omtrent de bewegingen en keuzes van bezoekers van het evenement kunnen bevestigen (of verwerpen), hoe eerder ze effectief kunnen acteren. Het City Analytics-platform biedt professionals inzicht in de mobiliteitstrends in hun regio, evenals inzicht in de bewegingen van het publiek door middel van specialistische analyses. Drukte, files op snelwegen, vertraagde treinen, geblokkeerde wegen, volle parkeerplaatsen, slecht weer; niets is een verrassing met het City Analytics-platform.

Live inzicht in de bewegingen van bezoekers op het evenement en in de omgeving

Het platform bied een live beeld van de belangrijkste open databronnen met betrekking tot de bewegingen van de menigte (Twitter en Instagram), mobiliteit in de regio (NDW, NDOV, parkeren en brugopeningen) en het weer (Buienradar). Daarnaast voegen we de live data die eigendom is van de crowd managementorganisatie toe aan de mix. Of men nu telsystemen, ticketscanners, RFID-armbanden of slimme camera’s heeft, wij kunnen er eenvoudig op aansluiten. Geen beheer meer op 5 verschillende platforms, maar alle crowd inzichten op één plek.

Werken met scenario’s

Bovendien kunt u met het City Analytics-platform scenario’s en waarschuwingssignalen instellen. Stel een waarschuwing in voor het maximale aantal mensen dat op een plein past of een waarschuwing als de capaciteit van een belangrijke route over het terrein bijna bereikt is. Om te bepalen of treinen vertraging hebben tijdens de uitstroom van een evenement stelt u een waarschuwing in voor vertraagde treinen op het station in de buurt het evenemententerrein. Zo behoren verrassingen tot het verleden.