Beheer van steden en toerisme

Het managen van bezoekersstromen in stadscentra is een uitdagende opgave. De bewegingen van mensen door een stad zijn zeer divers. Terwijl de een naar zijn werk haast, is de volgende aan het shoppen en de derde geniet van de zon aan de waterkant. Meerdere modaliteiten komen samen in krappe ruimtes, terwijl de vervoersvraag gedurende de piekuren vaak groter is dan de mobiliteitsnetwerken aankunnen.

In een stad is elke dag anders. Incidenten kunnen altijd voorkomen. Er gebeurt een verkeersongeval, een tram heeft pech, te veel toeristen proberen tegelijkertijd hetzelfde museum te bezoeken, of er is een grote demonstratie gaande. Daarnaast worden er regelmatig grootschalige publieksevenementen georganiseerd. Alle incidenten en gebeurtenissen hebben invloed op de dynamiek, veiligheid en beleving van het publiek in de stad. 

Hoe eerder verkeersmanagers (bijv. gemeentelijke diensten en verkeersregelaars) en veiligheidsorganisaties (bijv. Politie, Brandweer, GHOR) hun aannames over het verloop van de gebeurtenissen en hun impact op de bezoekersstromen kunnen bevestigen (of ontkrachten), hoe eerder ze effectief kunnen ingrijpen. Met het City Analytics-platform kunnen verkeersmanagers mobiliteitstrends in hun stad visualiseren, analyseren en evalueren.

Live inzicht in de bewegingen in uw stad

We hebben een live feed opgezet van de belangrijkste open databronnen met betrekking tot het sentiment van de bezoekers van de stad (Twitter en Instagram), mobiliteitspatronen in de stad (NDW, NDOV, parkeren en brugopeningen) en het weer (Buienradar). Daarnaast voegen we de live data die eigendom is van de gemeente toe aan de mix. Of men nu telsystemen, lussen of slimme camera’s heeft, wij kunnen er eenvoudig op aansluiten. Geen beheer meer op 5 verschillende platforms, maar alle inzichten op één plek.

Werken met scenario’s en waarschuwingen

Bovendien kunt u met het City Analytics-platform scenario’s en waarschuwingssignalen instellen. Stel een waarschuwing in die u vertelt wanneer de capaciteit op een belangrijke route door het centrum bijna bereikt is. Zo behoren verrassingen tot het verleden en kunt u uw bezoekers beter informeren.

Multimodale data-analyse

Het begrijpen van de relaties tussen de vervoerswijzen in een stad is essentieel om de bezoekersstromen in de stad te managen. Het City Analytics-platform geeft inzicht in de vraag naar verschillende vormen van mobiliteit en de huidige staat van de verschillende netwerken. Omdat alle data binnen één platform direct beschikbaar is, kan bovendien de relatie tussen de verschillende vervoerswijzen worden geanalyseerd. 

Digital twin voor trendanalyses

De database van het City Analytics-platform bewaart de vervoersanalyses van uw stad voor meer dan een jaar. Daarom kunt u dezelfde analyses gebruiken om historische trends te bestuderen als voor real-time bezoekersmanagement. Dit stelt veiligheidsorganisaties in staat om reizigersbewegingen objectief te evalueren en proactief te optimaliseren met behulp van trendanalyses.