Treinstations, metrostations en luchthavens

Elke reis met het openbaar vervoer (ov) omvat meerdere vervoerswijzen. Mensen fietsen naar het treinstation, nemen de trein naar de volgende stad en lopen naar hun bestemming. Ov-knooppunten zoals metrostations, treinstations en luchthavens volledig geïntegreerd in hun directe omgeving. Voor het managen van passagiersstromen in deze complexe omgevingen is inzicht in de passagiersstromen essentieel om een optimale reiservaring voor passagiers te creëren. 

Elke dag is anders op een ov-knooppunt. Incidenten kunnen altijd voorkomen. Een trein heeft vertraging, een metro is kapot, een passagier zakt plotseling in elkaar of het brandalarm gaat af. Elk van deze incidenten heeft invloed op de dynamiek, veiligheid en ervaring van reizigers, evenals op hun aanwezigheid in de omgeving van het ov-knooppunt. 

Hoe eerder het veiligheidspersoneel hun ideeën over de oorzaak van het incident en de impact op de reizigersstromen kunnen bevestigen (of verwerpen), hoe eerder ze effectief kunnen optreden. Met het City Analytics-platform kan de stationsmanager de mobiliteitstrends in en om het station snel overzien. Met het City Analytics platform is er weinig tijd nodig om de impact van incidenten goed in beeld te brengen.

Live data-inzichten met betrekking tot ov-knooppunten en omliggende mobiliteitsnetwerken

Het platform bied een live beeld van de belangrijkste open databronnen met betrekking tot de bewegingen van de menigte (Twitter en Instagram), mobiliteit in de regio (NDW, NDOV, parkeren en brugopeningen) en het weer (Buienradar). Daarnaast voegen we de live data die eigendom is van de veiligheidsorganisatie toe aan de mix. Of men nu telsystemen, ticketscanners, RFID-armbanden of slimme camera’s heeft, wij kunnen er eenvoudig op aansluiten. Geen beheer meer op 5 verschillende platforms, maar alle crowd inzichten op één plek.

Multimodale data-analyse

Een ov-knooppunt is sterk verweven met de stad. Daarom is het essentieel om de vraag naar beschikbare vervoersopties in- en rondom het station in samenhang te analyseren. Het City Analytics-platform geeft inzicht in de vraag naar de verschillende voor- en natransport opties in de buurt van het ov-knooppunt. Alle data is binnen één platform direct beschikbaar.  

Digital twin voor trendanalyses

De database van het City Analytics-platform bewaart de vervoersanalyses van het ov-knooppunt en de omliggende mobiliteitsnetwerken voor meer dan een jaar. Daarom kunt u dezelfde analyses gebruiken om historische trends te bestuderen als voor real-time reizigersmanagement. Dit stelt veiligheidsorganisaties in staat om reizigersbewegingen objectief te evalueren en proactief te optimaliseren met behulp van trendanalyses.